5 Aralık 2013 Perşembe

Aslında ne?

Çoğu kavramın gerçekten ne olduğu konusunda fikrimiz yok. Kavramları yüzeysel olarak algılıyoruz ve üzerinde düşünmüyoruz.

''Farkındalık'', ''An'da kalma'', ''Affetme'', ''Teslimiyet'', ''Kabulde kalma'' vb gibi kavramlar sadece bir kişisel gelişim tekniği gibi algılanıyor. İş popülerleştikçe sıradanlaşıyor. Oysa bunlar senin olmazsa olmazın!

İster evrene mesaj gönder, ister dua et. Arada fark yok. Ama sen dua etmek gerçekten ne demek önce onu bir düşün, tefekkür et!

Düşünmediğimiz için söz konusu şeyi yaşamamızda mümkün olmuyor. Kavramlar aslında o şeyi sadece işaret eder. Farkındalığın tanımını okuyup ''haa demek ki farkındalık buymuş, hadi yapayım'' demekle ''farkında'' olunmuyor!

Bunlar söz ile anlatılamaz, ancak yaşayarak bilirsin. Yani bunlar ''Hal'dir. gerisi hikaye. Tıpkı ''Aşk'' gibi. ancak onunda içi boşaltıldı. Arzu, beklenti, şehvet, 'Aşk' yapıldı. Gerçek 'Aşk'ı yaşayana selam olsun!

Herkes yüzeysellikten yakınıyor ama çok az insan gerçek manada kendini dönüştürmek için çaba sarf ediyor. Çevremizde hayatından memnun olmayan, ama bunu değiştirmek için hiç bir şey yapmayan bir sürü insan var. Herkes şikayet halinde. Kendince sorununu çözdüğünü zannedenler de mevcut, ama öyle değil. Hep diyorum ağrı kesici vermekle ancak ağrıyı bastırırsın. Sorun çözülmez!

Fark edin Dostlar, artık geçiştirmeyin. Hayatınız sizin elinizde. Siz isterseniz Cennet de olur Cehennemde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder