18 Aralık 2014 Perşembe

Haftanın Filmi

Bu haftaki film önerim; Dingin Savaşçı

Dan Millman'ın aynı adlı romanından-yaşam öyküsünden uyarlanan 2006 tarihli film. Millman'ı Scott Mechlowicz canladırırken, rehberi rolünde Nick Nolte'yi görüyoruz. Nolte, harika bir oyunculuk çıkarmış. 

Konuya gelince; Millman, formunun zirvesinde genç bir jimnastikçidir. Güzel bir hayatı vardır ve her şey yolunda gitmektedir. Ta ki geçirdiği trafik kazasına kadar. Kazada sakat kalır. Artık koltuk değneklerine mahkumdur. Doktorlar bir daha spor yapamayacağını söylerler. Ama karşısına gizemli bir adam çıkar: Socrates. Socrates, onun tekrar yolunu bulmasında rehberlik edecektir. 

Çoğu kişinin anlamadan izlediği bu film, içinde farkındalık, anda kalma, ruhsal dönüşüm, yaşam yolculuğu, mutluluk, mücadele, motivasyon, dibe vurma, ego, mistisizm, bilgelik, rehberlik, dostluk ve sevgi gibi bir çok öğeyi barındırıyor. Bu sebeple izlerken bilinçli bir şekilde ve her sahneyi mümkünse 2 defa izlemenizi öneriyorum. 

Kitabını da okumanızı öneririm.












Filmin tanıtım yazısında şöyle deniliyor: 

Dingin Savaşçı, dünya jimnastik şampiyonu  Dan Millman'ın yaşam öyküsü. Socrates adını verdiği bilge bir yaşam savaşçısının rehberliği ve Joy adındaki gizem ve coşku dolu doğası ismine yansımış bir kadının dayanılmaz çekiciliğinin etkisiyle yazar yaşamı yeniden öğreniyor. Dan, mutlu ve doyumlu bir yaşam sürdürmek için bir savaşçı gibi yaşamayı da öğrenmek zorunda. Bedensel ve ruhsal boyutlarda, sevgiyle korkunun, ışıkla karanlığın dansında, kahkahayla gizemin büyülü dünyasında sınavlar vererek öğrendiği de işte bu.


Buradan izleyebilirsiniz : Dingin Savaşçı izle
Fragman için : Dingin Savaşçı fragman
Filmden güzel bir sahne : Dingin Savaşçı Ego sahnesi

İyi -Bilinçli- Seyirler ;)

Güncel Haftanın Film önerisi için : Haftanın Filmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder