28 Aralık 2014 Pazar

Haftanın Filmi

Bu haftaki film önerim; 3 idiots

3 idiots 2009 yapımı bir bollywood-hint filmi. Filmin sahnelerinin yer aldığı bir çok video, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılıyor. Bu filmi daha da popüler bir hale getirdi. Ancak 3 idiots gerçekten de hakkındaki övgüleri hak eden bir yapım. 

Aamir Khan'ın başrolde olduğu filmin diğer oyucuları ise Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Madhavan, Boman Irani

Filmin süresi 170 dk. ancak bu kadar uzun olmasına rağmen hiç sıkmıyor, çünkü konu, kurgu ve sahneler çok güzel. Film akıyor.

Filmin konusuna gelince : Rancho, Rastogi ve Farhan Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna kabul edilirler ve burada çok iyi dost olurlar. Ancak zaman ilerledikçe Hint eğitim sistemindeki çarpıklıklar üzerinden aslında hayatlarının nasıl kendi kararları dışında şekillendirildiğini görürler. Rancho bu konuda daha bilgilidir ve diğer 2 dostuna ve çevresine yardımcı olmaya başlar. Rancho, aslında hiç bir kaba sığmayan, düzeni sorgulayan, değiştirmeyi arzulayan ve kendi doğrularını yaşayan sıradışı bir karakterdir. Güzel ve ğlenceli başlayan hikaye hiç beklenmedik sürprizlerle çok farklı yerlere gider. Film içerisinde zaten siz de bunları görecek ve ne olacağı konusunda heyecanlanacaksınız. Film bu sayede temposunu hiç yitirmiyor.

Tipik Bollywood filmlerinde olduğu gibi müzikal sahnelerde var ve son derece güzel. Özellikle doğum sahnesi çok iyiydi.

3 idiots, her sahnede aslında hayat ile ilgili büyük mesajlar veriyor. Bu açıdan bir gençlik filmi ya da eğitim sistemi eleştirisi olmaktan daha öteye geçiyor.

Filmi izledikçe Hintlilerle benzeşen bir çok yönümüz olduğunu görüp şaşıracaksınız. Çocuklarımızın meslek seçimlerinde aileler olarak ne kadar acımasız olduğumuzu, at yarışı misali dizayn edilen eğitim sistemimizi, sorgulamadan denilen her şeyi yapmayı, şekil ve etiketlere ne kadar önem verdiğimizi ve hayatın gerçekten ne olduğu konusunda yanlış fikirlere sahip olduğumuzu göreceksiniz.

Yani sizi harika bir film bekliyor. Ailecek izleyebilir ve üstünde uzun uzun konuşabilirsiniz. Aklınızda kalacak filmlerden birisi olacağına inanıyorum. 

Filmin tanıtım yazısında şöyle deniliyor: 

Ünlü oyuncu Aamir Khan’ın en iyi filmlerinden birisi. Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Çok fazla lafa gerek yok 170 dakikada size her türlü duyguyu yaşatabilen olağanüstü bir yapıt. 

Buradan izleyebilirsiniz : 3 idiots
Fragman için : 3 idiots trailer
Filmden güzel bir sahne : 3 idiots makina nedir?

İyi -Bilinçli- Seyirler ;)

Bu haftanın filmi için : Haftanın Filmi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder